Friday, April 10, 2020

*RESEPI KEK BATIK SIMPLE & CONFIRM MENJADI😁*


Saya ni mmg hantu kek batik,mcm2 resepi dh try. Tapi harini nak share resepi kek batik sy dah olah,paling simple,cukup rasa, tak keras sangat,tak lembut sangat, n nak potong pun senang..Sebab sy pernah wt yg xde ltak air langsung,fuhh payah nk potong,sengal gigi mkn sbb keras..Tak caya cube buat yg ni🤭



*RESEPI KEK BATIK SIMPLE & CONFIRM MENJADI😁*

Bahan
1 ketul buttercup (250mg)
1 cawan susu pekat manis (xnak manis boleh kurangkan)
1 @ 1/2 cawan air panas untuk bancuh milo
200g milo (peket paling kecil)
25g serbuk koko (botol kecil)
1 peket (300g) biskut marie(apa2 brand,sy guna munchys)

Cara-caranya
1) Cairkan butter di atas api yang sederhana. Kemudian masukkan susu pekat.Kacau

2)Bancuh sepeket milo dengan sedikit air panas,biasanya resepi milo terus masuk dalam butter jadi berketul2,so bancuh je milo dan serbuk koko dulu.

3)Masukkan bancuhan milo dengan serbuk koko dalam butter tadi,kacau sebati.Kemudian tunggu pekat sikit,boleh tutup api n masukkan biskut marie yang dah dipatah-patahkan..

4) Pastu boleh masukkan dalam loyang @ tupperware,mampatkan dan masuk dalam peti..pastu boleh potong,makan..

Siyes resepi ni sedap sebab biskut marie tu tak keras,tak lembut,sedap je makan n nak potong pun senang..😋😋

#Just_say_Alhamdulillah
#C/P

No comments:

Post a Comment